Tyskerne kan godt lide deres image som miljøbevidste. Men realiteten er dog anderledes. Tyskland er langt fra at nå de CO2-mål, som landet har forpligtet sig til. Derfor diskuteres nu priserne på CO2-udledning.

Flere toppolitikere har dog positioneret sig imod CO2-afgifter belært af erfaringerne fra Frankrig og de gule veste. Desuden viser en ny rundspørge, at tyskerne er imod CO2-afgifter.

Men det kan mærkes, at den politiske stemning er ændret. Der er pres på politikerne om at sætte hårdere ind for at nedbringe CO2-udledningen og beskytte klimaet. Det mest sandsynlige er nu, at Tyskland vælger at udvide handlen med emissionscertifikater for at få CO2-priser på transport og bygninger.

Det betyder, at der vil komme mere efterspørgsel på klimavenlige og CO2-reducerende løsninger. Vedvarende energi og energieffektivitet er kernekompetencer i Danmark, og det åbner op for nye eksportmuligheder!

Ifølge Energistyrelsen er dansk eksport af energiteknologi og -service siden 2010 steget med 35 %. Den udgjorde i 2017 85 mia., hvoraf 12,3 mia. var til Tyskland. De kommende store investeringer i grøn energi i Tyskland gør kun potentialet for dansk eksport endnu større!

Og hvis også du har brug for en god ven, der kender det tyske marked udenad og hjælper dig med at „transportere“ din virksomhed over grænsen, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!